Афоризми од ЖИВКО ВУЈИЌ


Не ќе имаше граѓанска војна
ако Србите не се бранеа!

Новата влада е подобра од старата.
Работат исто ама на поинаков начин.

Дојдовме до ивицата на провалијата.
Можеме ние и понатаму!

Премногу сме гостопримливи.
Малку-малку, па ете ни го
Високиот претставник.

Сизифе, не оди горе!
На врвот смрди!

Сизифе помагај!
Не сме камен, а не туркаат надолу.

Во иднина знамето нема
да се врзува во јазол.
Ќе биде заедничко.

Народот бара да го нахраниме со леб
а дури потоа со демократија.

Нема да останеме непознати.
Нашите промашувања се историски.

Животот е партија шах.
Секогаш некако завршува.

Толкава суша,
а ние и понатака во кал!

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Copyright 2007 ©Васил Толевски
Напомена: Сите презентирани трудови на овој портал се авторско дело на сопственикот на порталот. Превземање и јавно публикување на текстовите дозволено е само доколку го наведете името на авторот (или изворот на информацијата), за да не подлегнете на законот за кршење на авторските права